IPA og PN Beslag lægges nu sammen i en stor industrikoncern

IPA (J. Petersens Beslagfabrik A/S) og PN Beslag (Peder Nielsen Beslagfabrik A/S) lægges nu sammen i en stor industrikoncern. Ejerfondene bag de to virksomheder, IPA Fonden og Rigmor Nielsens Fond, er dermed lykkedes med at etablere en bæredygtig og fremtidssikret platform for de to virksomheder og skabe en af Nordeuropas største virksomheder inden for design og produktion af beslag.

Med henholdsvis 154 år og 146 år på bagen er IPA og PN Beslag nogle af Nordjyllands ældste og mest hæderkronede virksomheder. IPA er specialiseret inden for produktion og salg af beslag og hængsler til dør- og vinduesproducenter primært i Skandinavien og Baltikum og beskæftiger i dag 130 medarbejdere i Nibe vest for Aalborg. PN Beslag beskæftiger 50 medarbejdere i Brønderslev og er toneangivende leverandør af beslag til de skandinaviske byggemarkedskæder.

Niels Erik Smith, IPA (tv) og Jesper Bangsborg, PN (th).

IPA og PN Beslag har historisk haft et godt samarbejde, og nu har de to virksomheder indgået en aftale om, at IPA Holding, køber samtlige aktiviteter i PN Beslag, og at alle aktiviteter samles hos IPA i Nibe:

– Det er en stor glæde for os at kunne offentliggøre, at IPA og PN Beslag nu sammenlægges til gavn for både ejere, medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere. De to virksomheder komplimenterer hinanden i udbredt grad, og vi kan opnå væsentlige synergier ved at samle produktion og medarbejdere på et sted. Det her er en klar win-win for alle parter, siger adm. direktør Niels Erik Smith fra IPA.

Både IPA og PN Beslag fortsætter under samme navne og brands. PN Beslag står stærkt hos byggemarkedskæderne, og i det hele taget skal IPA og PN Beslag have en stærkere positionering fremadrettet:

– PN Beslag har igennem flere år arbejdet med dels en vækstplan og dels en plan for styrkelse af kapitalgrundlaget og konsolidering af virksomheden. Med IPA Holding som ejere realiseres disse planer hurtigere – til gavn for vores kunder og arbejdspladser, ligesom konkurrencedygtigheden forbedres betydeligt. Med sammenlægningen står IPA og PN Beslag med et solidt fundament for yderligere vækst, forklarer adm. direktør Jesper Bangsborg fra PN Beslag.

IPA og PN Beslag har samme værdisæt blandt andet med fokus på dansk produktion og bæredygtige løsninger. Både Niels Erik Smith og Jesper Bangsborg tror derfor på, at sammenlægningen kan blive starten på en ny æra for nordjysk beslagproduktion med finansiel styrke til at investere endnu mere i bæredygtig forretning og udvikling af bæredygtige produkter i samarbejde med kunderne.

I den kommende tid skal sammenlægningen planlægges nærmere i detaljer.

Niels Erik Smith, IPA (tv) og Jesper Bangsborg, PN (th)

Download pressemeddelelsen fra 9. oktober 2023

Download fotos til redaktionelt brug: Foto 1  –  Foto 2  –  Foto 3  –  Foto 4